Help ons. Laat een review achter op Trustpilot!

Trustpilot voor Tan Obsession
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zonnebank en zwangerschap hoe en wat?

Ontdek de veiligheid en voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van zonnebankcrème tijdens de zwangerschap. Bescherm jezelf en je baby! Lees verder.

Zwangerschap is een bijzondere fase in het leven van een vrouw, waarin ze extra voorzichtig moet zijn met haar gezondheid en welzijn. Veel aanstaande moeders vragen zich af of het veilig is om zonnebankcrème te gebruiken tijdens de zwangerschap. In dit artikel zullen we de veiligheid van zonnebankcrème bespreken en enkele belangrijke voorzorgsmaatregelen delen.

In het kort de beantwoording

Zonnebankgebruik tijdens de zwangerschap brengt risico’s met zich mee. Hoewel UV-straling de foetus niet bereikt, kan de hitte van zonnebaden leiden tot oververhitting en vochtverlies, wat potentieel schadelijk is voor zowel moeder als baby. Verloskundigen adviseren vaak tegen het gebruik van zonnebanken tijdens de zwangerschap vanwege het verhoogde risico op oververhitting en mogelijke miskramen, vooral in het begin van de zwangerschap.

De noodzaak van veiligheid tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is de gezondheid van zowel de moeder als de baby van het grootste belang. Veel vrouwen genieten van een gezonde gloed en een stralende teint, en overwegen daarom het gebruik van zonnebankcrème. Het is echter essentieel om de veiligheid van deze producten te begrijpen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen.

Wat is zonnebankcrème en hoe werkt het?

Zonnebankcrème is speciaal ontworpen om te worden gebruikt tijdens het zonnen, zowel in een zonnebank als buiten. Het biedt bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon, zoals UV-straling, die kan leiden tot verbranding en vroegtijdige huidveroudering. Zonnebankcrème bevat ingrediënten die helpen om de huid te beschermen en te hydrateren, waardoor een gezonde en stralende teint wordt bevorderd.

Black Crown. Wanneer je graag gebruikmaakt van de zonnebank, is het belangrijk je huid goed te verzorgen. Je huid is kostbaar en je wilt dus alleen de allerbeste producten gebruiken voor je huid. Om je huid de verzorging te geven die deze verdient,

  • Prijs: €79,98
  • Bronzer: 90 DHA-bronzer

Devoted Creations Black Crown zonnebankcreme 90 DHA-bronzer

Veiligheid van zonnebankcrème tijdens de zwangerschap

Het is begrijpelijk dat zwangere vrouwen bezorgd zijn over de veiligheid van zonnebankcrème. Gelukkig kunnen de meeste zonnebankcrèmes veilig worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Het is echter belangrijk om op de volgende aspecten te letten:

  1. Ingrediënten: Controleer altijd de ingrediëntenlijst van de zonnebankcrème voordat je deze gebruikt. Vermijd producten die potentieel schadelijke chemicaliën zoals retinol bevatten. Kies in plaats daarvan voor crèmes die zijn geformuleerd met veilige en natuurlijke ingrediënten.
  2. SPF-niveau: Zonnebankcrèmes zijn er in verschillende SPF-niveaus. Over het algemeen wordt aanbevolen om een zonnebankcrème met een SPF van 30 of hoger te gebruiken om de huid voldoende te beschermen tegen schadelijke straling.
  3. Huidgevoeligheid: Tijdens de zwangerschap kan de huid gevoeliger zijn dan normaal. Probeer daarom eerst een kleine hoeveelheid zonnebankcrème op een klein deel van de huid uit voordat je het op grote delen van het lichaam aanbrengt. Als je merkt dat de crème irritatie veroorzaakt, stop dan met het gebruik ervan en raadpleeg een arts.
  4. Hydratatie: Zwangerschap kan leiden tot een droge huid. Kies daarom voor een zonnebankcrème die de huid hydrateert en vocht vasthoudt, om droogheid en jeuk te voorkomen.

Het is altijd verstandig om voorafgaand aan het gebruik van zonnebankcrème tijdens de zwangerschap advies in te winnen bij je arts of verloskundige.

Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van zonnebankcrème tijdens de zwangerschap

Naast het kiezen van een veilige zonnebankcrème zijn er enkele belangrijke voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om de veiligheid te waarborgen:

  1. Beperk de blootstelling: Vermijd langdurige blootstelling aan de zon en zonnebanken, vooral tijdens de warmste uren van de dag. Dit helpt om overmatige warmte en UV-straling te vermijden.
  2. Draag beschermende kleding: Naast het gebruik van zonnebankcrème kun je ook beschermende kleding dragen, zoals een hoed, zonnebril en lichte, ademende kleding om jezelf extra te beschermen tegen de zon.
  3. Hydratatie: Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven, zowel voor als na het zonnen. Dit helpt om uitdroging te voorkomen en de huid gezond te houden.
  4. Raadpleeg een professional: Als je twijfelt over het gebruik van zonnebankcrème tijdens de zwangerschap, raadpleeg dan een dermatoloog of een arts die gespecialiseerd is in huidaandoeningen.

Nog wat statische gegevens over zwanger zonnebanken

Zwangerschap en zonnebanken: statistische gegevens

GegevenStatistiekBron
Risico op oververhittingZwangere vrouwen hebben een 2-3 keer hoger risico op oververhitting dan niet-zwangere vrouwen.Bron
Risico op geboorteafwijkingenEr is geen bewijs dat zonnebankgebruik tijdens de zwangerschap het risico op geboorteafwijkingen verhoogt.Bron
Risico op vroeggeboorteSommige studies suggereren dat zonnebankgebruik tijdens de zwangerschap het risico op vroeggeboorte met 20% kan verhogen.Bron
Risico op pre-eclampsieEr is geen bewijs dat zonnebankgebruik tijdens de zwangerschap het risico op pre-eclampsie verhoogt.Bron
Gebruik van zonnebanken door zwangere vrouwenOngeveer 10% van de zwangere vrouwen in Nederland gebruikt zonnebanken.Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zonnebankcrème tijdens zwangerschap
Facebook
Twitter
LinkedIn

Gratis verzending

Psssssst!

Gratis verzending op alle flessen in Nederland en België!