Search
Close this search box.

Witte vlekken na het zonnen: zo ontstaan ze en hoe je ervan afkomt

Witte vlekken na het zonnen? Ontdek hoe je ze voorkomt en verwijdert met handige tips en de beste zonnebankcrèmes. Lees meer!

Het geheim van een perfecte zomerse gloed

Heb je onlangs genoten van een heerlijke zonnebanksessie om die prachtige zomerse gloed te krijgen? Niets is zo bevredigend als een egale, stralende huid na een ontspannen moment onder de zonnebank. Maar soms kunnen er na het zonnen ongewenste witte vlekken op je huid verschijnen, die je zongebruinde look verstoren. Wat zijn deze mysterieuze vlekken en belangrijker nog, hoe kom je ervan af? In dit artikel duiken we dieper in de oorzaken van deze witte vlekken en bieden we je waardevolle tips om ze te bestrijden.

Een ongewenst effect: witte vlekken op de huid

Witte vlekken na het zonnen kunnen frustrerend zijn, vooral als je hebt geprobeerd een gelijkmatige teint te bereiken. Deze vlekken kunnen verschillende oorzaken hebben, variërend van eenvoudige huidreacties tot meer complexe onderliggende factoren. Het is belangrijk om te begrijpen wat er precies gebeurt, zodat je effectieve maatregelen kunt nemen om deze vlekken te verminderen en te voorkomen.

Black Crown. Wanneer je graag gebruikmaakt van de zonnebank, is het belangrijk je huid goed te verzorgen. Je huid is kostbaar en je wilt dus alleen de allerbeste producten gebruiken voor je huid. Om je huid de verzorging te geven die deze verdient,

 • Prijs: €79,98
 • Bronzer: 90 DHA-bronzer

Devoted Creations Black Crown zonnebankcreme 90 DHA-bronzer

Oorzaken van witte vlekken na het zonnen

 1. Zonnebrandcrème: Het gebruik van zonnebrandcrème is van vitaal belang om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Echter, als je de zonnebrandcrème niet gelijkmatig aanbrengt, kunnen er witte vlekken ontstaan op de delen waar de crème niet goed is verdeeld. Zorg ervoor dat je de zonnebrandcrème royaal en gelijkmatig aanbrengt om dit probleem te voorkomen.
 2. Droge huid: Een droge huid kan de absorptie van zonnebankcrèmes belemmeren, waardoor er witte vlekken ontstaan. Het is essentieel om je huid goed gehydrateerd te houden, zowel voor als na het zonnen. Gebruik een hoogwaardige moisturizer om je huid soepel en gehydrateerd te houden, zodat de zonnebankcrème gelijkmatig kan worden opgenomen.
 3. Huidaandoeningen: Bepaalde huidaandoeningen, zoals vitiligo of pityriasis versicolor, kunnen witte vlekken veroorzaken die meer opvallen na het zonnen. Deze aandoeningen zijn het gevolg van pigmentatieproblemen in de huid en vereisen mogelijk speciale behandelingen. Raadpleeg een dermatoloog voor een juiste diagnose en advies.
 4. Zonintensiteit: Soms kunnen witte vlekken ontstaan als gevolg van ongelijke blootstelling aan zonlicht. Schaduwen, kleding of andere obstakels kunnen ervoor zorgen dat bepaalde delen van je huid minder zon krijgen, wat resulteert in een ongelijkmatige bruining. Het is belangrijk om je huid gelijkmatig bloot te stellen aan de zon en ervoor te zorgen dat alle delen van je lichaam gelijkmatig worden bereikt.

Hoe kom je van die witte vlekken af?

Nu je meer inzicht hebt in de mogelijke oorzaken van witte vlekken na het zonnen, is het tijd om te ontdekken hoe je deze kunt aanpakken en weer kunt genieten van een stralende, egale teint. Hier zijn enkele waardevolle tips die je kunt volgen:

 1. Exfoliëren: Begin met een goede exfoliatie van je huid voordat je de zonnebank gebruikt. Dit helpt dode huidcellen te verwijderen en zorgt voor een gladdere en gelijkmatigere oppervlakte. Gebruik een zachte scrub of een exfoliërende handschoen om je huid voor te bereiden op het zonnen.
 2. Hydrateren: Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd is voordat je de zonnebank gebruikt. Breng een vochtinbrengende crème aan die geschikt is voor jouw huidtype. Een gehydrateerde huid absorbeert de zonnebankcrème beter en minimaliseert de kans op witte vlekken.
 3. Gelijkmatig aanbrengen: Het gelijkmatig aanbrengen van zonnebankcrème is essentieel om witte vlekken te voorkomen. Neem de tijd om de crème gelijkmatig over je hele lichaam te verdelen. Let vooral op moeilijk bereikbare gebieden zoals knieën, ellebogen en enkels.
 4. Kies de juiste zonnebankcrème: Niet alle zonnebankcrèmes zijn hetzelfde. Kies een product dat geschikt is voor jouw huidtype en behoeften. Bij Tan Obsession hebben we een breed assortiment aan zonnebankcrèmes die zijn ontworpen om een gelijkmatige, stralende teint te bevorderen. Ontdek onze verschillende producten en kies degene die het beste bij jou passen.
 5. Raadpleeg een dermatoloog: Als je regelmatig last hebt van witte vlekken na het zonnen, ondanks het nemen van voorzorgsmaatregelen, is het raadzaam om een dermatoloog te raadplegen. Een dermatoloog kan je helpen de onderliggende oorzaak te identificeren en je adviseren over de beste behandelingsopties.

Verken onze collectie zonnebankcrèmes

Bij Tan Obsession begrijpen we hoe belangrijk het is om een stralende en egale teint te behouden. Daarom hebben we een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige zonnebankcrèmes die zijn ontworpen om je te helpen je gewenste bruine kleur te bereiken en te behouden. Neem een kijkje in onze collectie en ontdek de verschillende opties die we aanbieden.

Blijf op de hoogte

Wil je meer weten over het gebruik van zonnebankcrèmes, huidverzorgingstips en de nieuwste trends op het gebied van bruinen?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en blijf geïnformeerd door regelmatig onze blog te bezoeken. Hier zijn enkele relevante artikelen die je kunt lezen:

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, speciale aanbiedingen en nieuwe producten door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Je kunt ook contact met ons opnemen via onze contactpagina als je vragen hebt of meer informatie wilt.

Onthoud dat een stralende, egale teint binnen handbereik is. Met de juiste zonnebankcrème, voorbereiding en zorg voor je huid kun je die witte vlekken na het zonnen verminderen of zelfs voorkomen. Geniet van je tijd onder de zonnebank en straal met vertrouwen!

Disclaimer: De informatie in dit artikel is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt geen professioneel medisch advies. Raadpleeg altijd een dermatoloog of huidspecialist voor specifieke vragen of zorgen over je huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo kom je van witte vlekken na het zonnen af!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Gratis verzending

Psssssst!

Gratis verzending op alle flessen in Nederland en België!