Help ons. Laat een review achter op Trustpilot!

Trustpilot voor Tan Obsession
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe oud moet je zijn voor de zonnebank?

Hoe oud moet je zijn voor de zonnebank? Vanaf 18 jaar mag je naar de zonnebank.

Dé bestemming voor hoogwaardige zonnebankcrèmes en deskundig advies voor een stralende teint het hele jaar door. Ben je benieuwd naar de vraag die vaak gesteld wordt: “Hoe oud moet je eigenlijk zijn voor de zonnebank?” We hebben het antwoord voor je. In ons nieuwste artikel onderzoeken we deze kwestie!

In het kort de beantwoording

Het korte antwoordt voor zonnestudio’s geldt een minimumleeftijd van 18 jaar voor het gebruik van zonnebanken volgens de NVWA. Niet alleen deze regel geldt daarvoor, ook groeit je huid tot je 18e. Blootstelling aan de UV-stralingen is dus enorm schadelijk!

Risico’s van vroegtijdig zonnebankgebruik

Een belangrijk onderdeel van ons artikel is het belichten van de potentiële risico’s van het gebruik van de zonnebank op jonge leeftijd. We delen inzichten van experts en onderzoeken de mogelijke schadelijke effecten van vroegtijdige blootstelling aan UV-stralen.

Verantwoordelijk zonnebankgebruik voor jongeren

Hoewel er leeftijdsgrenzen zijn, is het ook cruciaal om te bespreken hoe jongeren die oud genoeg zijn om de zonnebank te gebruiken, dit op een verantwoorde manier kunnen doen. We bieden tips en richtlijnen voor veilig zonnebankgebruik, inclusief het gebruik van beschermende crèmes en het beperken van de blootstellingstijd.

Filthy Rich. Deze decadente crème, doordrenkt met champagne- en diamantextracten, geeft je huid een luxueuze uitstraling terwijl de bronzers je teint verrijken.

  • Prijs: 69,99
  • Bronzer: 180-voudige DHA bronzer

Nog enkele tips om veilig onder de zonnebank te gaan

  1. Ken je huidtype: Het is essentieel om je huidtype te begrijpen voordat je onder de zonnebank gaat. Sommige huidtypes zijn gevoeliger voor zonnebrand dan andere, dus pas de blootstellingstijd dienovereenkomstig aan.
  2. Gebruik een kwalitatieve zonnebankcrème: Zorg ervoor dat je een zonnebankcrème gebruikt die geschikt is voor jouw huidtype. Kies een crème met een passende SPF (Sun Protection Factor) om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
  3. Beperk de blootstellingstijd: Stel je huid niet bloot aan de zonnebank voor een te lange periode. Volg de aanbevolen blootstellingstijd op basis van je huidtype en vermijd overmatige blootstelling om verbranding en andere schadelijke effecten te voorkomen.
  4. Draag beschermende oogbedekking: Bescherm je ogen tegen UV-straling door altijd een geschikte zonnebankbril te dragen tijdens je sessie. Dit helpt oogschade te voorkomen.
  5. Hydrateer je huid: Na het zonnebanken is het belangrijk om je huid goed te hydrateren. Gebruik een vochtinbrengende lotion of aftersun om je huid te kalmeren en te hydrateren.
  6. Volg de instructies van de zonnestudio: Luister altijd naar de instructies van het personeel van de zonnestudio en volg hun aanbevelingen op voor een veilige en effectieve zonnebanksessie.
  7. Wees bewust van je frequentie: Beperk de frequentie van je zonnebanksessies om overmatige blootstelling aan UV-straling te voorkomen. Overmatig gebruik van de zonnebank kan het risico op huidkanker en vroegtijdige veroudering van de huid verhogen.

Succes mocht je oud genoeg zijn en toch onder de zonnebank willen!

Hoe oud moet je zijn voor de zonnebank?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Gratis verzending

Psssssst!

Gratis verzending op alle flessen in Nederland en België!