Help ons. Laat een review achter op Trustpilot!

Trustpilot voor Tan Obsession
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe lig je onder de zonnebank? 5 tips

Hoe lig je nu onder de zonnebank? 5 tips om je ervaring te verbeteren.

Een zonnebank kan een heerlijke manier zijn om te ontspannen en tegelijkertijd een gezonde bruine teint te krijgen. Maar om optimaal te profiteren van de voordelen van de zonnebank, is het belangrijk om het op de juiste manier te doen. Hier zijn 5 tips om je te helpen.

In het kort de beantwoording

Hoe lig je onder de zonnebank? Op je rug onder de zonnebank is het meest comfortabel. De zonnebanken zijn schoon en fris, je kan er dus naakt onder of met ondergoed aan. Vermijd zijde ondergoed! Draag geen sieraden, parfum en bescherm je ogen. Zorg dat je voldoende hebt gedronken en kies de juiste zonnebankcreme met DHA-bronzer en luister naar je huid.

Tip 1 – Voorbereiding is het halve werk

Ken de regels, de zonnebank is vanaf 18 jaar. Gebruik van tevoren een goede scrub zodat de bruine teint goed hecht! Je scrubt dan namelijk je dode huidcellen eraf waardoor je makkelijker bruin wordt. Draag geen sieraden, make-up of parfum! Bescherm je ogen met een brilletje mocht je dat hebben.

Tip 2 – Kies je zonnebanktype

Ken je Huidtype: De keuze van de zonnebank moet afgestemd zijn op je huidtype. Mensen met een lichtere huid hebben een lagere tolerantie voor UV-straling en moeten voorzichtiger zijn. UV-Straling Niveaus: Let op de verhouding en intensiteit van UVA- en UVB-straling in de zonnebank. UVA-stralen zorgen voor een snellere bruining, terwijl UVB-stralen de productie van vitamine D stimuleren, maar ook het risico op verbranding en huidschade verhogen. Tijdsduur en Frequentie: Kies een zonnebank die je toestaat om de tijd en frequentie van je sessies te reguleren, passend bij je huidtype en bruiningsdoelen.

Tip 3 – Liggen & Cleaning

De meeste zonnebankers liggen naakt onder de zonnebank, dit is ook geen probleem, aangezien de studio verplicht zijn deze zonnebanken goed te onderhouden en te poetsen na ieder gebruik. Mocht je je hierbij niet comfortabel voelen, ga dan niet onder de zonnebank met zijde aan qua materiaal, dit wordt extreem warm en kan branden in je huid.

Het liggen

De meeste zonnebankers liggen op hun rug, hierdoor lig je geen lichaamsdelen in de weg, aangezien de banken redelijk hard qua materiaal zijn. Op je rug is het meest comfortabel, maar op je buik kan ook prima. Hierin zijn geen regels of heeft het verschil geen impact, de UV-stralingen gaan rondom je lichaam. Nog een extra tip: mocht je op je rug liggen, is het soms wel verstandig om even je billen wat te verleggen na een bepaalde tijd, omdat je ligt, vormt er een soort kuiltje, het kan dus voorkomen dat je hier een wit plekje krijgt!

Metaphoria. Een zonnebankcrème waarvan je 100% zeker bruin wordt. Deze zonnebankcrème bevat maar liefst 275 DHA-bronzer!

  • Prijs: €116,20
  • Bronzer: 270 DHA-bronzer

Metaphoria zonnebankcreme van Devoted Creations

Tip 4 – De juiste zonnebank creme

Net zoals blootstelling aan de natuurlijke zon, kan de UV-straling van zonnebanken schadelijk zijn. Een essentiële tip voor het veilig gebruiken van de zonnebank is het toepassen van de juiste bescherming. Draag altijd een speciale bril om je ogen te beschermen en smeer je in met een specifieke zonnebanklotion om uitdroging van de huid te voorkomen. Vermijd het gebruik van standaard zonnebrandcrème met SPF, aangezien dit de effectiviteit van de zonnebank kan beïnvloeden.

Kies daarnaast een zonnebank creme die bij je huidtype past!

Tip 5 – Luister naar je huid

Je voelt heel goed of het relaxed is of dat je huid gaat irriteren of er andere vormen van onwelheid. Als je misselijk of ziek wordt, stop dan direct met het zonnen en open de cabine door op stop te klikken. Drink voldoende zodat je gehydrateerd bent, probeer na je zonnebanksessie de zon te vermijden om een overkill aan UV te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe lig je onder de zonnebank? 5 tips
Facebook
Twitter
LinkedIn

Gratis verzending

Psssssst!

Gratis verzending op alle flessen in Nederland en België!