Help ons. Laat een review achter op Trustpilot!

Trustpilot voor Tan Obsession
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De beste manieren om je haar te beschermen en verzorgen op een zonnige dag

"Zorgeloos stralen deze zomer met je haar in topvorm! Ontdek de beste tips voor haarbescherming en verzorging op zonnige dagen bij Tan Obsession. Klik hier!"

Op een stralende zomerdag genieten van de warme zonnestralen is een heerlijk gevoel. Maar terwijl je je huid beschermt met zonnebrandcrème, is het belangrijk om niet te vergeten dat je haar ook kwetsbaar is voor de schadelijke effecten van de zon. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je haar te beschermen en verzorgen, zodat je met een stralende coupe kunt blijven genieten van de zomerse dagen.

1. Gebruik een beschermende haarspray

Een van de beste manieren om je haar te beschermen tegen de zon is door het gebruik van een beschermende haarspray. Deze sprays bevatten vaak ingrediënten zoals UV-filters en antioxidanten die helpen om je haar te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen. Breng de haarspray gelijkmatig aan op je haar voordat je naar buiten gaat en vergeet vooral de haarpunten niet, omdat deze het meest kwetsbaar zijn.

2. Draag een hoed of sjaal

Een modieuze en effectieve manier om je haar te beschermen is door het dragen van een hoed of sjaal. Kies voor een breedgerande hoed of een luchtige sjaal die je hoofdhuid en haar bedekt. Dit biedt niet alleen een fysieke barrière tegen de zon, maar zorgt er ook voor dat je haar minder direct wordt blootgesteld aan de hitte. Bovendien geeft het je een trendy en zomerse look!

Black Crown. Wanneer je graag gebruikmaakt van de zonnebank, is het belangrijk je huid goed te verzorgen. Je huid is kostbaar en je wilt dus alleen de allerbeste producten gebruiken voor je huid. Om je huid de verzorging te geven die deze verdient,

  • Prijs: €80,37
  • Bronzer: 90 DHA-bronzer

Devoted Creations Black Crown zonnebankcreme 90 DHA-bronzer

3. Vermijd overmatig gebruik van stylingtools

Tijdens de zomermaanden is het verstandig om het gebruik van stylingtools zoals föhns, stijltangen en krultangen zoveel mogelijk te beperken. Deze tools kunnen je haar uitdrogen en beschadigen, vooral in combinatie met de zon. Kies voor een natuurlijke en zorgeloze look door je haar op een natuurlijke manier te laten drogen en te stylen. Zo geef je je haar de kans om te herstellen en te genieten van de zomerse vibe.

4. Hydrateer je haar regelmatig

Net zoals je huid hydratatie nodig heeft, heeft je haar dat ook. Zon, zout water en chloor kunnen je haar uitdrogen, waardoor het broos en futloos wordt. Gebruik daarom regelmatig een hydraterend haarmasker of conditioner om je haar weer gezond en glanzend te maken. Breng het product aan op handdoekdroog haar, laat het enkele minuten intrekken en spoel het daarna grondig uit. Je haar zal je dankbaar zijn!

5. Bescherm je haar tegen chloor en zout water

Tijdens de zomermaanden brengen we vaak veel tijd door in zwembaden en aan het strand, wat kan leiden tot blootstelling aan chloor en zout water. Deze elementen kunnen je haar uitdrogen en beschadigen. Om je haar te beschermen, spoel het voor het zwemmen met gewoon water om het te verzadigen, zodat het minder chloor en zout kan opnemen. Draag indien mogelijk ook een badmuts tijdens het zwemmen om je haar volledig te beschermen tegen het chloorwater.

6. Voed je haar van binnenuit

Een gezond dieet speelt ook een belangrijke rol bij het verzorgen van je haar, vooral op een zonnige dag. Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals vitamine A, C en E, evenals omega-3 vetzuren. Deze voedingsstoffen helpen bij het behouden van de gezondheid en glans van je haar. Voeg voedingsmiddelen zoals wortelen, citrusvruchten, noten en zalm toe aan je dieet om je haar van binnenuit te voeden.

7. Vermijd agressieve haarbehandelingen

Tijdens de zomer is het verstandig om agressieve haarbehandelingen zoals kleuring, bleken of permanenten te vermijden. Deze behandelingen kunnen je haar extra kwetsbaar maken voor de schadelijke effecten van de zon. Als je toch een nieuwe kleur of stijl wilt proberen, overweeg dan om dit na de zomer te doen, wanneer je haar minder blootgesteld zal zijn aan de intense zonnestralen.

8. Bescherm je hoofdhuid

Naast het beschermen van je haar, is het ook belangrijk om je hoofdhuid te beschermen tegen de zon. Een verbrande hoofdhuid kan niet alleen ongemak veroorzaken, maar kan ook leiden tot roos en haaruitval. Breng een zonnebrandcrème aan op je hoofdhuid of draag een hoed om deze gevoelige zone te beschermen. Vergeet niet om je hoofdhuid regelmatig te hydrateren om uitdroging te voorkomen.

9. Beperk blootstelling aan de zon

Hoewel het verleidelijk is om de hele dag in de zon door te brengen, is het belangrijk om de blootstelling aan de zon te beperken om je haar te beschermen. Zoek naar schaduwrijke plekken en draag een hoed of sjaal om je haar extra te beschermen. Plan je buitenactiviteiten vóór 10.00 uur of na 16.00 uur wanneer de zon minder intens is.

10. Gebruik de juiste haarproducten

Kies haarproducten die speciaal zijn ontwikkeld om je haar te beschermen tegen de zon. Zonnebeschermende sprays, serums en oliën bevatten vaak UV-bescherming en voedende ingrediënten om je haar te beschermen en te verzorgen. Breng deze producten aan voordat je naar buiten gaat en gedurende de dag indien nodig. Vergeet niet om na een dag in de zon je haar grondig te reinigen om ophoping van producten en onzuiverheden te verwijderen.

Met deze beste manieren om je haar te beschermen en verzorgen op een zonnige dag, kun je vol vertrouwen van de zomer genieten zonder je zorgen te maken over beschadigd haar. Neem deze tips ter harte en maak van haarverzorging een essentieel onderdeel van je zomerse routine.

Bij Tan Obsession begrijpen we het belang van haarbescherming en verzorging. Onze webshop biedt een breed scala aan zonnebankcrèmes en verzorgingsproducten die je haar beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Bekijk onze collectie op tan-obsession.nl en ontdek de producten die perfect bij jouw behoeften passen.

Wil je meer weten over het gebruik van zonnebankcrèmes en hoe je een stralende teint kunt krijgen? Lees dan onze blogartikelen:

Bij Tan Obsession streven we ernaar om je de beste producten en informatie te bieden, zodat je kunt genieten van een stralende teint en gezond haar. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina. Ons team staat klaar om je te helpen.

Zorg goed voor je haar op zonnige dagen en laat de zomer jouw tijd zijn om te stralen, zowel met je huid als met je prachtige lokken. Met de juiste bescherming en verzorging kun je vol vertrouwen genieten van de zon en je haar laten schitteren als nooit tevoren.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als medisch advies en vervangt geen professioneel advies. Raadpleeg bij specifieke vragen over haarverzorging een gekwalificeerde haarstylist of dermatoloog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

haar te beschermen en verzorgen op een zonnige dag
Facebook
Twitter
LinkedIn

Gratis verzending

Psssssst!

Gratis verzending boven de €50,-